Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Bygga balkong – företag, förening & privat

Bygga balkong

Det är många som inte vet om att det kan gå alldeles utmärkt att bygga till balkonger på hus som i dagsläget inte har några. Är ni osäkra på om det går att bygga till en balkong på ert hus? Kontakta oss så hjälper vi dig gärna att ta reda på vad som gäller för just ditt hus.

Att bygga en ny balkong till din bostad innebär inte bara ökad trivsel och välmående för dig och ett nytt uterum till din lägenhet, utan det ger även din bostad en värdeökning. För mindre lägenheter i innerstadshus kan en balkong öka bostadens värde så att innehavarna kan få uppemot dubbla priset tillbaka mot vad de investerade i att bygga sin balkong. För större lägenheter är en balkong ännu mer attraktivt, och där kan värdet på en lägenhet öka med flera hundratusen kronor.

Vi på Balcona har stor erfarenhet av att bygga balkonger på nya och äldre flerfamiljshus. Vi utgår alltid ifrån husets utseende och förutsättningar, samt dina önskemål, när vi ritar förslag på hur balkongen kommer att se ut. För oss är det viktigt att Ni känner er trygga genom hela processen, därför hjälper vi till med rådgivning, planering och genomförande – från första tanken på att bygga balkong, till dess att den är redo att invigas, detta innefattar även uppritande och administration av bygglovsansökan. Om du vill veta mer om hur det kan gå till att bygga balkong föreslår vi att du går in på sidan så här går det till att bygga balkonger.

Nedan ser du en 360 graders vy från ett projekt vi utfört på Riddargatan 60 i Stockholm. Här har vi på ett smakfullt sätt försett en tidigare balkonglös byggnad med nya balkonger, vars utseende är anpassat efter husets fasad.

Bygga balkong till företag & föreningar

Vi bygger balkong till bostadsrättsföreningar och företag. Våra projekt innefattar allt från rådgivning till balkongservice och hela balkonger. Kontakta oss om ni vill veta mer om priser och möjligheter.

Nedan hittar du en 360° bild av en balkong som vi har byggt. Om du behöver mer inspiration och vill se fler exempel på balkonger som vi har byggt så kan du besöka undersidan ”färdiga projekt” och se mer.

Vi jobbar med balkongbygge i många olika områden runt om i Sverige och hjälper er gärna att bygga balkong i bland annat StockholmGöteborg och Malmö.

Vid övriga frågor kring hur vi kan hjälpa dig med din nya balkong, tveka inte att kontakta oss!

360° bild av en balkong vi byggt

Dra i bilden nedan för att ändra vy. Bilden går även att förstora.

Vanliga frågor gällande balkongbygge

Hur lång tid tar det att bygga balkong i en bostadsrättsförening?

Själva ritningsarbetet brukar ta ungefär 4 veckor. Sedan behövs det göras en bygglovshandläggning hos stadsbyggnadskontoret som kan ta upp till 10 veckor. Man får även räkna med 1-3 veckors arbete för inmätning och att göra färdigt avtalet. När allt förarbete är färdigt så brukar själva byggnationen ta mellan 5-12 veckor beroende på projektets storlek. Så totalt får man räkna med en ungefärlig tid på runt 25 veckor. Detta kan självklart variera beroende på olika faktorer.

Vid bygge av fler balkonger, blir alla klara samtidigt?

Ja! Vi försöker alltid jobba så att samtliga balkonger ska bli färdiga ungefär vid samma tid. Vid ett bygge på över 20 balkonger så kan det dock vara en viss tidsskillnad mellan att balkongerna blir färdiga.

Kan man bo kvar i lägenheten under ett balkongbygge?

Ja! Även om det kan förekomma en del oväsen från byggandet så går det alldeles utmärkt att bo kvar i lägenheten under byggnationen. Arbetsområdet tätas även med plast för att förhindra att byggdamm träder in i lägenheten.

Vad kostar det att bygga balkong?

Kostnaden för ett balkongbygge beror på olika faktorer. Det är mycket som ska vägas in som t.ex vilken typ av räcke det ska vara, om det ska vara en system-, betong eller kompositbalkong samt hur stor balkongen ska vara och om det måste göras ett hål för balkongdörr.

Behöver jag ansöka om bygglov för balkong?

Innan man kan påbörja balkongbygget så måste man ha ett bygglov. Vi hjälper dig dock genom hela den processen utan att du behöver tänka på det.

Z

Bostadsrättsföreningar

Z

Företag

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

En mysig innergård i all ära men en egen balkon…
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.