Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Bygga balkong Göteborg

Bygga balkong i Göteborg

Att ha en helt egen balkong som man kan njuta av på sommaren kan göra mycket för trivseln, och för många är det ett krav när man letar efter lägenhet. Många vet dock inte om att det funkar utmärkt att bygga till ny balkong på ett hus som saknar det så länge förutsättningarna finns. Det kan självklart vara svårt att veta vilka dessa är, men det hjälper vi dig med! Du får gärna kontakta oss så tar vi reda på om det är möjligt att bygga balkong i Göteborg på just ert hus.

Det finns många anledningar till varför man skulle vilja bygga en balkong till sin bostad då det tillkommer många fördelar. Förmodligen den största fördelen är att det ökar trivseln väldigt mycket. Bara att kunna gå ut en stund en härlig sommarkväll på balkongen gör väldigt mycket. Om man har en inglasad balkong så funkar det även utmärkt att vara ute resten av året. En annan fördel är att värdet på huset eller lägenheten ökar då det är väldigt många som är ute efter boende med balkong. I vissa fall så kan man se en ökning på flera hundratusen kronor beroende på storlek och läge. Så att bygga en balkong är också en investering. Detta är bara några av de fördelar vi har sett efter att ha jobbat med att bygga balkong i Göteborg genom åren.

På Balcona så har vi stor erfarenhet av att bygga balkong i Göteborg på gamla och nya hus. Vi vill att du ska trivas med din nya balkong och utgår därför alltid utifrån dina önskemål när vi ritar förslag till designen och har alltid husets utseende i åtanke för att det ska matcha med fasaden. Vi vill också att ni ska känna er trygga genom processen, därför hjälper vi er med allt från rådgivning till planering och genomförande samt uppritande och administration av bygglovsansökan. Detta innebär att ni aldrig behöver känna att ni inte har koll på vad som händer. Om du har några frågor eller funderingar kring hur det går till att bygga balkong i Göteborg så ta gärna en titt på undersidan ”så här går det till att bygga balkonger”. Om du inte hittar svaret på din fråga där så får du gärna kontakta oss via telefon eller mail så hjälper vi dig!

Bygga balkong till Bostadsrättsförening & företag

Oavsett om det gäller bostadsrättsförening, företag eller hus så hjälper vi dig att bygga balkong i Göteborg. Projektet innefattar rådgivning, balkongservice och nya balkonger och vi är med dig varje steg från planering till färdig balkong. Om det är något du undrar över eller vill ha en kostrandsfri offert på vad ett balkongbygge skulle kosta så tveka inte att kontakta oss.

Om du behöver inspiration till designen så ta gärna en titt på några av våra tidigare projekt som du hittar på undersidan ”färdiga projekt”.

Vanliga frågor gällande balkongbygge

Hur lång tid tar det att bygga balkong i en bostadsrättsförening?

Själva ritningsarbetet brukar ta ungefär 4 veckor. Sedan behövs det göras en bygglovshandläggning hos stadsbyggnadskontoret som kan ta upp till 10 veckor. Man får även räkna med 1-3 veckors arbete för inmätning och att göra färdigt avtalet. När allt förarbete är färdigt så brukar själva byggnationen ta mellan 5-12 veckor beroende på projektets storlek. Så totalt får man räkna med en ungefärlig tid på runt 25 veckor. Detta kan självklart variera beroende på olika faktorer.

Vid bygge av fler balkonger, blir alla klara samtidigt?

Ja! Vi försöker alltid jobba så att samtliga balkonger ska bli färdiga ungefär vid samma tid. Vid ett bygge på över 20 balkonger så kan det dock vara en viss tidsskillnad mellan att balkongerna blir färdiga.

Kan man bo kvar i lägenheten under ett balkongbygge?

Ja! Även om det kan förekomma en del oväsen från byggandet så går det alldeles utmärkt att bo kvar i lägenheten under byggnationen. Arbetsområdet tätas även med plast för att förhindra att byggdamm träder in i lägenheten.

Vad kostar det att bygga balkong?

Kostnaden för ett balkongbygge beror på olika faktorer. Det är mycket som ska vägas in som t.ex vilken typ av räcke det ska vara, om det ska vara en system-, betong eller kompositbalkong samt hur stor balkongen ska vara och om det måste göras ett hål för balkongdörr. I snitt så brukar balkonger ligga på runt 100 000 kronor men kan självklart variera.

Behöver jag ansöka om bygglov för balkong?

Innan man kan påbörja balkongbygget så måste man ha ett bygglov. Vi hjälper dig dock genom hela den processen utan att du behöver tänka på det.

Z

Bostadsrättsföreningar

Z

Företag

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

En mysig innergård i all ära men en egen balkon…
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.