Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Balkong till bostadsrätt – bygga & renovera

Balkong till din bostadsrätt – Balkong BRF

Hur går processen till för att skaffa balkonger till bostadsrättsföreningen? Vad säger kommunen? Hur lång tid tar det? Och vad kan det kosta? Det kan verka besvärligt och omständligt att skaffa nya balkonger till en befintlig fastighet, men det behöver det inte vara. Balcona har mer än 25 års erfarenhet av att bygga balkonger och har svaren på alla de här frågorna. Det allra första steget är att någon eller några i föreningen får idén om att vilja skaffa en ny balkong till sin bostadsrätt och därför väcker frågan i föreningen. Därefter rekommenderar vi att ni utser en ”balkonggrupp” som får mandat från styrelsen att gå vidare i projektet. Balkonggruppen kontaktar sedan oss på Balcona och vi bokar in ett personligt möte ute hos er, för att se fastigheten och prata om era förväntningar och önskemål. Därefter besiktigar vi fastigheten och skapar ett offertförslag till er med balkongernas individuella placeringar och storlekar. Sen börjar det bli dags för föreningen att kalla till en extra föreningsstämma och hålla i en omröstning för att besluta om balkongbygget ska genomföras. Vid denna stämma bör föreningen uppnå en kvalificerad majoritet, på minst 2/3, gällande balkongbyggnationen. När detta är uppnått och ett positivt beslut är fattat i föreningen, dokumenterar vi fastigheten och upprättar

bygglovshandlingar som skickas in till er i föreningen innan en bygglovsansökan skickas till stadsbyggnadskontoret. De granskar sedan ansökan och meddelar eventuella ändringar de önskar utförda av oss på Balcona.

När bygglov för era balkonger blivit beviljat så bokar vi en tid hos er för måttagning och individuell besiktning av varje lägenhet och utifrån detta upprättar vi en sammanställning med kostnader och utförande för respektive lägenhet.

Vi kvalitetssäkrar utförandet av balkongerna och effektiviserar processen. Genom detta vill vi se till att påverka er vardag och levnadsmiljö så lite som möjligt under projektets gång. Vi har haft många år på oss att utarbeta vår effektiva metod, som även ger er ett mer fördelaktigt pris. Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri offert för ert balkongbygge.

Vi jobbar med balkongbygge i många olika områden runt om i Sverige och hjälper er gärna att bygga balkonger till er bostadsrättsförening i bland annat Stockholm, Göteborg och Malmö.

360° bild av en balkong vi byggt

Nedan ser du en 360-vy för ett exempel på hur bra balkongerna smälter in i miljön i korsningen Pålslundsgatan 3A och Heleneborgsgatan 17. Dra i bilden för att ändra vy. Bilden går även att förstora.

Z

Planering

Z

Bygglov

Z

Balkongbygge

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

Balcona har byggt balkonger till privatpersoner…
Se projektet >

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.