Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Balkong till bostadsrätt i Stockholm

Bygga balkong till bostadsrätt i Stockholm

Har ni börjat fundera på att bygga balkong till er bostadsrätt i Stockholm? Då är det många frågor som kan uppstå. Vad säger kommunen? Hur lång tid tar arbetet och vad kostar det? Det kan verka besvärligt och omständligt att skaffa nya balkonger till en befintlig fastighet, men det behöver det inte vara. Vi på Balcona har många års erfarenhet inom balkongbranschen och svarar gärna på alla de här frågorna. Det allra första steget i processen brukar vara att någon i föreningen får idén om att vilja skaffa nya balkonger till sin bostadsrätt och väcker frågan i föreningen.

Efter det så rekommenderar vi att man utser en så kallad ”balkonggrupp” som får mandat från styrelsen att gå vidare i projektet. Balkonggruppen tar sedan kontakt med oss på Balcona och vi bokar in ett personligt möte på plats hos er där vi kan se fastigheten och prata om vad ni har för förväntningar och önskemål. Därefter besiktigar vi fastigheten och skapar ett offertförslag med balkongernas individuella placeringar och storlekar.

Sen börjar det bli dags för föreningen att kalla till en extra föreningsstämma och hålla i en omröstning där man beslutar om balkongbygget ska genomföras eller inte. Vid denna stämma bör föreningen uppnå en kvalificerad majoritet, på minst 2/3, gällande balkongbyggnationen. När man har uppnått detta och ett positivt beslut fattats i föreningen så dokumenterar vi fastigheten och upprättar bygglovshandlingar som skickas in till er i föreningen innan en bygglovsansökan skickas till stadsbyggnadskontoret. De granskar sedan ansökan och meddelar eventuella ändringar de önskar utförda av oss på Balcona.

När bygglovet sedan blivit beviljat så bokar vi in en ny tid hos er för måttagning och individuell mätning av varje lägenhet och utifrån detta upprättar vi en sammanställning med kostnader och utförande för respektive lägenhet.

Vi kvalitetssäkrar utförandet av balkongerna och effektiviserar processen. Genom detta vill vi se till att påverka er vardag och levnadsmiljö så lite som möjligt under projektets gång. Vi har haft många år på oss att utarbeta vår effektiva metod, som även ger er ett mer fördelaktigt pris. Om ni har frågor eller funderingar kring hur vi på Balcona kan hjälpa er att bygga balkonger till er bostadsrätt i Stockholm så tveka inte att kontakta oss!

360° bild av en balkong vi byggt i Stockholm

Nedan ser du en 360-vy för ett exempel på hur bra balkongerna smälter in i miljön i korsningen Pålsundsgatan 3A och Heleneborgsgatan 17 i centrala Stockholm. Dra i bilden för att ändra vy. Du kan även förstora bilden genom att scrolla.

Z

Planering

Z

Bygglov

Z

Balkongbygge

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

Balcona har byggt balkonger till privatpersoner…
Se projektet >

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.