Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Balkong till bostadsrätt i Göteborg

Bygga balkong till bostadsrätt i Göteborg

Hur går man till väga för att skaffa balkonger till bostadsrättsföreningen? Hur lång tid tar det? Vad säger kommunen och vad kan det kosta? Om ni går i tankarna att bygga balkonger till er bostadsrätt i Göteborg så kan det verka besvärligt och omständligt att komma igång, men det behöver det inte vara. Vi på Balcona har svaren på alla de här frågorna och vet hur hela processen går till. Det allra första steget är att någon i föreningen får idén om att vilja skaffa en ny balkong till bostadsrätten och därför väcker frågan i föreningen.

När man har gjort det första steget så rekommenderar vi att man sedan startar en så kallad ”balkonggrupp” som får mandat från styrelsen att gå vidare med projektet. Balkonggruppen tar sedan kontakt med oss på Balcona och vi bokar in ett personligt möte där vi åker ut till er för att ta en titt på fastigheten och prata om era förväntningar och önskemål gällande de nya balkongerna. Efter det så tar vi och besiktigar fastigheten och skapar sedan ett offertförslag till er med balkongernas individuella placeringar och storlekar.

Sen är det dags för föreningen att kalla till en extra föreningsstämma och hålla i en omröstning där man beslutar om balkongbygget ska genomföras eller inte. Vid denna stämma bör föreningen uppnå en kvalificerad majoritet, på minst 2/3, gällande balkongbyggnationen. När detta är uppnått och ett positivt beslut är fattat i föreningen så dokumenterar vi fastigheten och upprättar bygglovshandlingar som skickas in till er i föreningen innan en bygglovsansökan skickas till stadsbyggnadskontoret. De granskar sedan ansökan och meddelar eventuella ändringar de önskar utförda av oss på Balcona.

När bygglovet väl blivit beviljat så bokar vi en ny tid hos er för måttagning och individuell mätning av varje lägenhet och utifrån detta upprättar vi en sammanställning med kostnader och utförande för respektive lägenhet.

Vi kvalitetssäkrar utförandet av balkongerna och effektiviserar processen. Målet med detta är att se till att påverka er vardag och levnadsmiljö så lite som möjligt under projektets gång. Vi har haft många år på oss att utarbeta vår effektiva metod som även ger er ett mer fördelaktigt pris. Tveka inte att kontakta oss på Balcona om ni har frågor eller funderingar kring hur vi kan hjälpa er att bygga balkonger till er bostadsrätt i Göteborg.

Z

Planering

Z

Bygglov

Z

Balkongbygge

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

Balcona har byggt balkonger till privatpersoner…
Se projektet >

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.