Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Balkong till bostadsrätt i Malmö

Bygga balkong till bostadsrätt i Malmö

Hur går processen till för att skaffa balkonger till bostadsrättsföreningen? Vad säger kommunen? Hur lång tid tar det? Och vad kostar det? Det kan verka krångligt och omständligt att skaffa nya balkonger till en befintlig fastighet, men det behöver det inte vara. Vi på Balcona har jobbat med att bygga balkonger till bostadsrätt i Malmö i många år och har svaren på alla de här frågorna. Som ett första steg så behöver någon eller några i föreningen få idén om att vilja skaffa en ny balkong till sin bostadsrätt och väcka frågan i föreningen.

Efter det så rekommenderar vi att ni utser en ”balkonggrupp” som får mandat från styrelsen att gå vidare med projektet. Efter det så tar balkonggruppen kontakt med oss på Balcona och vi bokar in ett fysiskt möte på plats ute hos er, för att se fastigheten och prata om era förväntningar och vad ni har för önskemål gällande de nya balkongerna. Sen tar vi och besiktigar fastigheten och skapar ett offertförslag till er med balkongernas individuella placeringar samt storlekar.

Som ett sista steg i förarbetet så är det dags för föreningen att kalla till en extra föreningsstämma och hålla i en omröstning där man beslutar om balkongbygget ska genomföras. Under denna stämma så bör föreningen uppnå en kvalificerad majoritet, på minst 2/3, gällande balkongbyggnationen. När detta är uppnått man har fattat ett positivt beslut i föreningen så dokumenterar vi fastigheten och upprättar bygglovshandlingar som sedan skickas in till er i föreningen innan en ansökan om bygglov skickas till stadsbyggnadskontoret. De granskar ansökan och meddelar om eventuella ändringar som ska utföras av oss på Balcona.

När bygglovet väl blivit godkänt så bokar vi en ny tid hos er där vi noggrant mäter varje individuell lägenhet och utifrån detta upprättar vi en sammanställning med kostnader och utförande för respektive lägenhet.

Vi kvalitetssäkrar utförandet av balkongerna och effektiviserar processen. Genom detta vill vi se till att påverka er vardag och levnadsmiljö så lite som möjligt under projektets gång. Vi har haft många år på oss att utarbeta vår effektiva metod, som även ger er ett mer fördelaktigt pris. Om ni har frågor kring hur vi kan hjälpa er att bygga balkonger till er bostadsrätt i Malmö så tveka inte att ta kontakt med oss!

Z

Planering

Z

Bygglov

Z

Balkongbygge

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

Balcona har byggt balkonger till privatpersoner…
Se projektet >

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.