Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Bygga balkong Stockholm

Vi hjälper dig att bygga balkong i Stockholm

Att ha en egen balkong är underbart, speciellt på sköna sommardagar. Men det är inte alla som vet om att det funkar bra att bygga till balkonger på ett hus som saknar det. Om ni är osäkra på om det är möjligt att bygga till på just ert hus så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er att ta reda på om det är möjligt att bygga balkong i Stockholm på ert hus.

Det finns väldigt många fördelar med att bygga en balkong till sin bostad som bland annat ökat välmående och en bättre trivsel. Det blir också mer yta och ger bostaden en värdeökning. När det gäller mindre lägenheter i innerstadshus så kan en ny balkong öka värdet på bostaden så att innehavarna kan få uppemot dubbla priset tillbaka mot vad som investerades i att bygga balkongen. Så att bygga en balkong kan också ses som en långsiktig investering. Om man bygger till balkong på större lägenheter så är det oftast ännu mer attraktivt och kan öka värdet med flera hundratusen kronor. Detta är några av de fördelar vi har sett efter att ha jobbat i många år med att bygga balkong i Stockholm.

På Balcona så har vi väldigt stor erfarenhet av att bygga balkonger i Stockholm på både nya och gamla flerfamiljshus. När vi bygger balkonger så utgår vi alltid ifrån husets nuvarande utseende och förutsättningar. Sen utgår vi självklart alltid utifrån dina önskemål när vi ritar förslag. När vi bygger balkong i Stockholm så är vårt mål alltid att ni ska känna er trygga genom hela processen och hjälper därför till med allt från rådgivning till planering och genomförande, från start till färdig balkong. Detta innefattar även uppritande och administration av bygglovsansökan. Om du har några frågor kring hur det går till att bygga balkong så föreslår vi att du kan gå in på sidan ”så här går det till att bygga balkonger”, om du inte hittar svaret på dina frågor så kan du även ringa eller maila så hjälper vi dig!

Bygga balkong till företag & föreningar

Vi kan hjälpa dig att bygga balkong i Stockholm till bostadsrättsförening och företag där projektet innefattar allt från rådgivning till balkongservice och hela balkonger. Om du vill veta mer om vad det skulle kosta att bygga en ny balkong så tveka inte att kontakta oss.

Om du behöver inspiration till din nya balkong så kan du ta en titt på några av våra tidigare projekt på undersidan ”färdiga projekt”.

360° bild av en balkong vi byggt

För att ge dig en bild av hur ett färdigt projekt kan se ut så ser du en 360 graders vy nedan från ett tidigare projekt vi utfört på Riddargatan 60 i Stockholm. Utseendet på balkongen är anpassat efter fasaden på huset.

Vanliga frågor gällande balkongbygge

Hur lång tid tar det att bygga balkong i en bostadsrättsförening?

Själva ritningsarbetet brukar ta ungefär 4 veckor. Sedan behövs det göras en bygglovshandläggning hos stadsbyggnadskontoret som kan ta upp till 10 veckor. Man får även räkna med 1-3 veckors arbete för inmätning och att göra färdigt avtalet. När allt förarbete är färdigt så brukar själva byggnationen ta mellan 5-12 veckor beroende på projektets storlek. Så totalt får man räkna med en ungefärlig tid på runt 25 veckor. Detta kan självklart variera beroende på olika faktorer.

Vid bygge av fler balkonger, blir alla klara samtidigt?

Ja! Vi försöker alltid jobba så att samtliga balkonger ska bli färdiga ungefär vid samma tid. Vid ett bygge på över 20 balkonger så kan det dock vara en viss tidsskillnad mellan att balkongerna blir färdiga.

Kan man bo kvar i lägenheten under ett balkongbygge?

Ja! Även om det kan förekomma en del oväsen från byggandet så går det alldeles utmärkt att bo kvar i lägenheten under byggnationen. Arbetsområdet tätas även med plast för att förhindra att byggdamm träder in i lägenheten.

Vad kostar det att bygga balkong?

Kostnaden för ett balkongbygge beror på olika faktorer. Det är mycket som ska vägas in som t.ex vilken typ av räcke det ska vara, om det ska vara en system-, betong eller kompositbalkong samt hur stor balkongen ska vara och om det måste göras ett hål för balkongdörr. I snitt så brukar balkonger ligga på runt 100 000 kronor men kan självklart variera.

Behöver jag ansöka om bygglov för balkong?

Innan man kan påbörja balkongbygget så måste man ha ett bygglov. Vi hjälper dig dock genom hela den processen utan att du behöver tänka på det.

Z

Bostadsrättsföreningar

Z

Företag

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

En mysig innergård i all ära men en egen balkon…
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.