Stockholm: 010-200 77 03 Göteborg: 010-200 77 03 Malmö: 010-200 77 03

Bygga balkong Malmö

Bygga balkong i Malmö? Det fixar vi

Vill du ha en egen balkong som du kan njuta av på härliga sommardagar? Då har du kommit helt rätt. Det är inte alla som vet att det funkar alldeles utmärkt att bygga till en balkong på ett hus som saknar det. Det måste dock finnas förutsättningar för att bygga till. Om ni inte är säkra på om det är möjligt så får ni gärna kontakta oss så tar vi tillsammans reda på om det går att bygga balkong i Malmö på just ert hus.

Att bygga en balkong till sin bostad har många fördelar och kan också ses som en långsiktig investering. När det gäller mindre lägenheter så kan en balkong öka värdet så att man kan få uppemot det dubbla priset tillbaka mot vad som investerades i att bygga balkongen. För större lägenheter så brukar det vara ännu mer attraktivt och har i vissa fall ökat värdet med flera hundratusen kronor. Anledningen till detta är att en balkong ökar trivseln och välmående men ger också mer yta. Det finns självklart fler fördelar med att bygga balkong i Malmö, men detta är några av de mest märkbara.

Vi har stor erfarenhet av att bygga balkong i Malmö på både gamla och nya flerfamiljshus. Vi utgår alltid utifrån dina önskemål när vi ritar förslag och har alltid husets nuvarande utseende i åtanke för att balkongen ska matcha med designen. För oss så är det väldigt viktigt att ni känner er trygga genom hela processen. När vi bygger balkong i Malmö så hjälper vi därför er med allt från rådgivning till planering och genomförande så att ni alltid har 100% koll på vad som händer. Detta gäller självklart också uppritande och administration av bygglovsansökan. Vi förstår att det förmodligen är mycket du undrar över när det gäller balkongbyggen, så vi föreslår att du tar en titt på sidan ”så här går det till att bygga balkonger”, men om du inte hittar svaret på din fråga där så är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig!

Bygga balkong till företag & brf

Vi hjälper dig att bygga balkong i Malmö till företag och BRF där projektet kommer att innefatta rådgivning, balkongservice och hela balkonger. Om du har frågor eller vill ha en kostnadsfri offert på vad det skulle kosta att bygga balkong så tveka inte att kontakta oss.

Om du är ute efter inspiration till bygget så kan vi rekommendera att ta en titt på sidan ”färdiga projekt” där du kan se några av våra tidigare projekt vi har jobbat med genom åren.

Vanliga frågor gällande balkongbygge

Hur lång tid tar det att bygga balkong i en bostadsrättsförening?

Själva ritningsarbetet brukar ta ungefär 4 veckor. Sedan behövs det göras en bygglovshandläggning hos stadsbyggnadskontoret som kan ta upp till 10 veckor. Man får även räkna med 1-3 veckors arbete för inmätning och att göra färdigt avtalet. När allt förarbete är färdigt så brukar själva byggnationen ta mellan 5-12 veckor beroende på projektets storlek. Så totalt får man räkna med en ungefärlig tid på runt 25 veckor. Detta kan självklart variera beroende på olika faktorer.

Vid bygge av fler balkonger, blir alla klara samtidigt?

Ja! Vi försöker alltid jobba så att samtliga balkonger ska bli färdiga ungefär vid samma tid. Vid ett bygge på över 20 balkonger så kan det dock vara en viss tidsskillnad mellan att balkongerna blir färdiga.

Kan man bo kvar i lägenheten under ett balkongbygge?

Ja! Även om det kan förekomma en del oväsen från byggandet så går det alldeles utmärkt att bo kvar i lägenheten under byggnationen. Arbetsområdet tätas även med plast för att förhindra att byggdamm träder in i lägenheten.

Vad kostar det att bygga balkong?

Kostnaden för ett balkongbygge beror på olika faktorer. Det är mycket som ska vägas in som t.ex vilken typ av räcke det ska vara, om det ska vara en system-, betong eller kompositbalkong samt hur stor balkongen ska vara och om det måste göras ett hål för balkongdörr. I snitt så brukar balkonger ligga på runt 100 000 kronor men kan självklart variera.

Behöver jag ansöka om bygglov för balkong?

Innan man kan påbörja balkongbygget så måste man ha ett bygglov. Vi hjälper dig dock genom hela den processen utan att du behöver tänka på det.

Z

Bostadsrättsföreningar

Z

Företag

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.

På Vallhallavägen 71 har Balcona byggt balkonge..
Se projektet >

En mysig innergård i all ära men en egen balkon…
Se projektet >

Är du eller din bostadsrättsförening i behov av…
Se projektet >

Vill du bli kontaktad?

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller styrelserepresentant så berättar vi gärna mer om möjligheterna att komplettera din fastighet med balkonger. Varmt välkommen att kontakta oss för mer information.